Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

email:espeep2012@gmail.com

Aρ.Πρωτ.:      281/2020

Ιωάννινα, 1Νοεμβρίου 2020 

 

 

 

 

 ΠΡΟΣ:    8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

                Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)

 

 

 

 

ΘΕΜΑ : Οι Στρατιωτικοί κρατούν την Πατρίδα όρθια ..Να ληφθούν επιπλέον  μέτρα προστασίας για τους Στρατιωτικούς από την πανδημία   του COVID-19 σε περιοχές με αυξημένο επίπεδο προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (πολύ υψηλό)  (Προτάσεις Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου).

 

                  

             Η Ένωσή μας έχει γίνει δέκτης αναφορών  συναδέλφων μετά ειδικά την μεταφορά της ΠΕ Ιωαννίνων σε επίπεδο 4  των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (πολύ υψηλό) και κατόπιν μελέτης προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  για αυτούς και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους εφόσον το λειτούργημα του Στρατιωτικού αλλά και η ιδιαιτερότητα  της εργασίας του δεν επιτρέπουν  πολλές φορές  την απομόνωση η την παύση κύριων καθημερινών δραστηριοτήτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

             

            Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου προτείνει τα παρακάτω άμεσα μέτρα προστασίας  του προσωπικού:

             1. Να προβλεφθεί από το ΥΠΕΘΑ άμεσα νέο  κονδύλι σε περιοχές με αυξημένο δείκτη(4) επίπεδο προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας (πολύ υψηλό)     για <<Ατομικά μέτρα προστασίας προσωπικού  από την πανδημία COVID-19 >>από τα οποία άμεσα θα χορηγηθούν σημαντικά ποσά αναλόγως την δύναμη των Μονάδων για ατομικά μέσα προστασίας προσωπικού (Μάσκες –γάντια –αντισηπτικά –απολυμαντικά κλπ) πέραν  από τα ήδη χορηγηθέντα .

             2. Ειδική μέριμνα στους συναδέλφους που εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες με άμεση χορήγηση πέραν των ανωτέρω  και καθημερινή απολύμανση των χώρων που διαβιούν τόσο οι ίδιοι όσο και το υπόλοιπο προσωπικό που εκτελεί υπηρεσίες. Η καθημερινή  απολύμανση  να γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία που ήδη υπάρχουν .

            3.  Να δοθεί άμεση λύση  και να ληφθούν αυξημένα μέτρα προστασίας ενόψει της κατάταξης εκατοντάδων οπλιτών θητείας της 2020 ΣΤ ΕΣΣΟ σε Στρατόπεδο της ΠΕ Ιωαννίνων πολλοί από τους οποίους θα μετακινηθούν από  άλλες περιοχές της Πατρίδας.  

           4.  Άμεση αναστολή εκτέλεσης υπηρεσιών  στα  κέντρα μεταναστών Κατσικά και Δολιανών ,που η Ένωσή μας έχει ζητήσει την κατάργησή τους με σειρά εγγράφων μας.

           5.   Προτείνεται η εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού εντός Μονάδων ώστε σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος να μην τίθεται σε καραντίνα και ουσιαστικά εκτός καθηκόντων ‘ολόκληρο οργανικό τμήμα Στρατιωτικής Μονάδος .

           6.  Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους με χρόνια  προβλήματα υγείας και αλλά και όσους έχουν στην οικογένειά τους μέλος που χρήζει ιδιαίτερη προστασία από την πανδημία .

            7. Σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος  σε στρατιωτικό να γίνονται εξετάσεις για ύπαρξη COVID-19 σε όλο το προσωπικό της Μονάδας που ανήκει.

                 Κανένας συνάδελφος χωρίς μέτρα προστασίας .Η Υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.

 

        

            Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

6937453787

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6936563126

 

Monday the 27th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons