Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

    

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ. - Fax: 26510-33865

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΠΡΟΣ:ΣΥΣΜΕΔ                                                                                                                                                                                                                                                                Αρ. Πρωτ. 46/2014                                                                              Ιωάννινα, 12 Φεβ 2014   

ΘΕΜΑ:    Ωράριο Εργασίας

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Νομοθεσία το ωράριο εργασίας και των Στρατιωτικών ορίζεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.

2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από μεγάλο αριθμό μελών μας, μας γνωρίστηκε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός υπηρεσιών αλλά και απασχολήσεων του προσωπικού εκτός ωραρίου με αποκορύφωμα την δγή για το σύνολο του προσωπικού (της Φρουράς Ιωαννίνων αλλά και αντιπροσωπεία των υπολοίπων φρουρών της Ηπείρου) να παρευρεθεί στην ΛΑΦΙ ένστολο, στην εκδήλωση με θέμα: ''Με όπλο το Σταυρό στα πεδία των μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς πολέμους 1912 - 1913'' το απόγευμα (18:30) της 12 Φεβρουαρίου 2014. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το συνολικό εφαρμοζόμενο ωράριο εργασίας με συνυπολογιζόμενες τις εκάστοτε δραστηριότητες - υπηρεσίες (Υπηρεσίες διανυκτερεύσεως, νυχτερινές εκπαιδεύσεις, παρελάσεις - αγήματα, εβδομαδιαίες υπηρεσίες, αντιπροσωπείες κλπ) να αυξάνεται κατά πολύ, πέραν του προβλεπόμενου.

3.  Με τις έως τώρα αποφάσεις για 24ωρη συνεχόμενη προσφορά εργασίας δίνεται μόνο απαλλαγή μιας ημέρας (8ωρη απαλλαγή από εργασία). Για να εφαρμόζεται η Νομοθεσία για 40ωρη εβδομαδιαία προσφορά εργασίας, προτείνεται:

           α. Για 24ωρη υπηρεσία να δίνεται δύο (2) ημέρες απαλλαγή (δύο 8ωρα εργασίας) όταν η υπηρεσία που εκτελείτε είναι καθημερινή και τρείς (3) ημέρες απαλλαγή (τρία 8ωρα εργασίας) όταν η 24ωρη υπηρεσία είναι αργία καθώς και μία (1) ημέρα απαλλαγή όταν εκτελούν αντιπροσωπείες, παρελάσεις, αγήματα κατά τις αργίες ή σε ώρες εκτός ωραρίου.

             β. Η χορήγηση αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία καθώς και για εργασία τις αργίες ανά υπηρεσία. Η παραπάνω αποζημίωση καθώς και η απαλλαγή από την υπηρεσία χορηγείται στους υπόλοιπους ένστολους (Σώματα Ασφαλείας) που ανήκουν στο ειδικό μισθολόγιο.

4.  Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924

 

 

 

 

 

Tuesday the 5th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons