Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας - 

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2021 ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική Περίθαλψη Στρατιωτικών».

Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 43/2021/07-06-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ειδικότερα, στην επιστολή τους τα μέλη της Ένωσης επαναφέρουν εκ νέου το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των στρατιωτικών, καθώς δεν έχει ακόμα διευθετηθεί. Έτσι οι Συνάδελφοί τους υποχρεώνονται να διανύσουν μία απόσταση, τουλάχιστον 270χλμ., για να μεταβούν στο 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης και να πραγματοποιήσουν την υποχρεωτική ετήσια υγειονομική τους εξέταση, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εξέταση χρειάζονται. Όμως, μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, όλες οι υγειονομικές εξετάσεις των Στρατιωτικών μπορούσαν να γίνουν στα δύο κρατικά νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όπως και για τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Α. Στεφανής, στην υπ’ αριθμ.: Φ.900α/4891/17595/01-03-2021 απάντησή του σε σχετική αναφορά μου, το εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να πραγματοποιεί την ετήσια υγειονομική του εξέταση και σε λοιπές δημόσιες δομές υγείας όταν δεν υπηρετεί στρατιωτικός ιατρός ανάλογης ειδικότητας ή δεν λειτούργει ΣΝ. Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας το συγκεκριμένο ζήτημα, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χρήστος Γκόκας

Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ευχαριστεί τον κ Βουλευτή Άρτας  Χρήστο Γκόκα   που άμεσα υπέβαλε την αναφορά  με την επιστολή μας δείχνοντας για άλλη μια φορά  το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς  της περιοχής μας  και τις οικογένειές τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ 

Monday the 26th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons