Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

 

Η Ένωση ενημερώνει τα μέλη της ότι απο 28 Μαρτίου 2014 έχει αποστείλει τη παρακάτω επιστολή στην ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α. κ. Γεννηματά Φώφη που αφορά την πρότασή της για τροποποίηση του Ασφαλιστικού.Η επιστολή έχει δοθεί και στους βουλευτές Ηπείρου στις συναντήσεις μας που έχουν ακολουθήσει οι οποίοι έχουν υποσχεθεί τη στήριξη αλλά και τη βοήθειά τους στο θέμα αυτό. Η  Ένωση θα προβεί σε νέα ενημέρωση μελών όταν υπάρχουν εξελίξεις στο παραπάνω θέμα.

 

    

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ. - Fax: 26510-33865

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΠΡΟΣ: Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας

          Φωτεινή Γεννηματά

                                                                                                                                                                                                                                 Αρ.Πρωτ: 81/2014

                                                                                    Ιωάννινα, 28 Μαρ 2014

ΘΕΜΑ: Ασφαλιστικό Στρατιωτικών

 

ΣΧΕΤ : α. Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α ́ 120, «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού

              Συστήματος του Δημοσίου και Συναφείς Διατάξεις»

           β. Φ.900/31/387017/Σ.128/07 Οκτ 13/Σ.Γ.ΑΝΥΕΘΑ   

         

           Κα Υπουργέ

Με το (β) σχετικό είχε γνωστοποιηθεί η πρόθεσή σας για τροποποίηση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των στρατιωτικών, με συνεπαγόμενη τροποποίηση του (α) ομοίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μέριμνας του προσωπικού, είχατε προτείνει την εξέταση ρυθμίσεων – τροποποιήσεων για τους στρατιωτικούς που είχαν καταταγεί το έτος 1990 μέχρι και το έτος 1995.

Με την εφαρμογή του Ν.3865/2010 προέκυψε δυσμενή και διακριτική μεταχείριση προς τους στρατιωτικούς που κατετάγησαν από 01-07-1990 έως και 31-12-1992, οι οποίοι αντιμετωπίζονταν μέχρι τότε ως παλαιοί ασφαλισμένοι αλλά αποκόπηκαν από το κύριο σώμα της κατηγορίας αυτής στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι κατετάγησαν από 01-01-1984 μέχρι 31-12-1992.

Γίνεται αντιληπτό ότι η αβλεψία του νομοθέτη προκάλεσε άνιση μεταχείριση στους στρατιωτικούς που κατετάγησαν στον Ελληνικό Στρατό τα έτη 1990-1992 καθότι έχοντας διαφορά 6 με 12 μήνες στην ημερομηνία κατατάξεως με τους άλλους συναδέλφους τους, θα υπηρετήσουν 10 έτη (πραγματικής υπηρεσίας) περισσότερα και θα εμπίπτουν στις νέες δυσμενέστερες διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης. Πέραν τούτου στο Ν.3865/2010 δεν υπήρξε και η πρόβλεψη ομαλής μετάβασης για τους μετέπειτα κατεταγέντες στρατιωτικούς (κυρίως από έτος 1993 έως και το έτος 1995).

Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ γίνεται καθημερινός αποδέκτης της δυσαρέσκειας, της απογοήτευσης και της πολυετούς πλέον ανησυχίας των συναδέλφων που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες στρατιωτικών αλλά και δέκτης της αγωνίας που επικρατεί στις οικογένειες αυτών.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε την εξέλιξη στην προαναφερθείσα πολιτική σας πρόθεση, προκειμένου να σταματήσουν να επικρατούν φήμες οι οποίες βασανίζουν τους στρατιωτικούς αλλά και τις οικογένειές τους αναφορικά με την έκβαση του συγκεκριμένου θέματος.

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι η αποκατάσταση του «αισθήματος αδικίας» όπως ορθά είχατε χαρακτηρίσει το αίσθημα που ταλανίζει τους στρατιωτικούς σε ομιλία σας στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και πιθανή θετική έκβαση των προτάσεών σας για τροποποίηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού καθεστώτος προς όφελος των στρατιωτικών θα επιφέρει όχι μόνο αποκατάσταση της αδικίας αλλά και αναπτέρωση του ηθικού στους συναδέλφους στρατιωτικούς και ηρεμία στις οικογένειές τους από την πολυετή αγωνία και απογοήτευση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσπάθειά σας για τροποποίηση του Ν.3865/2010 και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την επίλυση των ζητημάτων που ταλανίζουν και ταλαιπωρούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, προσβλέπουμε στην επίλυση του υπόψη θέματος που προέκυψε.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Αναπ. Γραμματέας
 
 
 
 
Τσίμαρης Ευάγγελος
Ανθλγος (ΠΖ)
6974010373

 

 

 

 

 

Wednesday the 29th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons