Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

    

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ. - Fax: 26510-33865

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 ΘΕΜΑ: Ωράριο Εργασίας
 ΣΧΕΤ.: Φ400/96/264124/3901 /19 Οκτ 2014/ΓΕΕΘΑ /Β ΚΛΑΔΟΣ /Β1

         1. Σας γνωρίζουμε οτι με το (α) σχετικό ο κ Α ΓΕΕΘΑ υπενθυμίζει τις διατάξεις που αφορούν το ωράριο εργασίας των Στρατιωτικών και ζητεί την τήρηση των 40 ωρών συνολικού χρόνου απασχόλησης εβδομαδιαίως για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων απο όλες τις Διοικήσεις.

        2. Η Ένωσή μας με το Αρ. Πρωτ. 46/2014 Έγγραφο μας για να εφαρμόζεται η Νομοθεσία για 40ωρη εβδομαδιαία προσφορά εργασίας, είχε προτείνει:

             α. Για 24ωρη υπηρεσία να δίνεται δύο (2) ημέρες απαλλαγή (δύο 8ωρα εργασίας) όταν η υπηρεσία που εκτελείτε είναι καθημερινή και τρείς (3) ημέρες απαλλαγή (τρία 8ωρα εργασίας) όταν η 24ωρη υπηρεσία είναι αργία καθώς και μία (1) ημέρα απαλλαγή όταν εκτελούν αντιπροσωπείες, παρελάσεις, αγήματα κατά τις αργίες ή σε ώρες εκτός ωραρίου.

                 β. Η χορήγηση αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία καθώς και για εργασία τις αργίες ανά υπηρεσία. Η παραπάνω αποζημίωση καθώς και η απαλλαγή από την υπηρεσία χορηγείται στους υπόλοιπους ένστολους (Σώματα Ασφαλείας) που ανήκουν στο ειδικό μισθολόγιο.

       3. Η Ένωσή μας αναμένει την πλήρη εφαρμογή απο τις Διοικήσεις του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας σύμφωνα και με το πνεύμα της δγής του κ Α ΓΕΕΘΑ .

  
 Η ΕΣΠΕΗΠ με μεγάλη ικανοποίηση βλέπει να εκδηλώνονται ενέργειες απο την Ηγεσία μας για την αποκατάσταση μιας εκκρεμότητας που απασχολούσε την Ένωση τα μέλη της αλλα και γενικότερα τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.