Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

    

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Τηλ. - Fax: 26510-33865

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡIOY 2016

Η Ένωση εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για την χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου σε όσους συναδέλφους η σύζυγος δεν εργάζεται όπως συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους εγαζόμενους. Προτείνει άμεσα να παραταθεί ο χρόνος που λαμβάνεται η άδεια απο τους 30 μήνες στα 6 έτη ηλικίας του τέκνου, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης με τους λοιπούς εργαζόμενους. Η ΕΣΠΕΗΠ τον Δεκέμβριο του 2015 ανακίνησε για άλλη μια φορά το θέμα με 2 επιστολές στην πολιτική ηγεσία. Α. την 21 Δεκεμβρίου 2015 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Β. την 16 Δεκεμβρίου 2015 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει την προσπάθεια και τον αγώνα για τα παρακάτω θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και καλεί την πολιτική ηγεσία με πνεύμα δικαιοσύνης να προβεί σε ενέργειες επίλυσής τους.

α. Ωράριο εργασίας (οι στρατιωτικοί εργάζονται πέραν του 40ωρου που έχει νομοθετικώς καθοριστεί χωρίς να έχει προβλεφθεί αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ή κάποιο άλλο ισοσταθμιστικό μέτρο).

β. Ασφαλιστικό Στρατιωτικών (εξακολουθεί να υφίσταται η πλέον αναγνωρισμένη από όλους ασφαλιστικοί αδικία, του Ν.3865/2010, στους καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έτη 1990-1992, ενώ παράλληλα δεν έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για τους μετέπειτα καταταγέντες). Ενίσχυση των Ταμείων των Στρατιωτικών με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης του Εφάπαξ βοηθήματος.

γ. Μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών με εφαρμογή αποφάσεως ΣΤΕ.

δ. Μεταθέσεις στελεχών (η Ένωσή μας έχει προτείνει το αμετάθετο με την συμπλήρωσης 25ετούς υπηρεσίας).

ε. ΣΟΑ και ΣΟΜΥ για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924

 

 

Sunday the 22nd. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons