Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου
 

EΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

email:espeep2012@gmail.com

Ιωάννινα, 1 Μαρτίου  2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

                                              Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

 

Γνωρίζεται ότι την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 στο Ξενοδοχείο OLYMPIC στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού της Ένωσης, Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με κύρια θέματα:

 

          1. Ενημέρωση για την επιστολή της ΠΟΕΣ στην Ένωση μας την 24 Φεβρουαριου και που στην ουσία αποκλείει στα μέλη μας την συμμετοχή τους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  και Συνεδριο  της ΠΟΕΣ είτε ως εκλέκτορες  είτε σαν υποψήφιοι στο νέο Διοικητικό Συμβουλίου που θα ψηφιστεί.

 

             Το μεγαλύτερο ερώτημά μας  που θα συζητηθεί στην Γενική μας Συνέλευση  είναι γιατί αφέθηκε η Ομοσπονδία να μείνει εκτός των προθεσμιών που ορίζει ο Νόμος  αφού έληξε η προθεσμία 6 μηνών  που έδινε ο Νόμος 4407/2016 ώστε η ΠΟΕΣ να εναρμονιστεί με αυτόν ; Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι Στρατιωτικοί να μείνουν χωρίς δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης. Πώς ζητάτε σε Ενώσεις  που λειτουργούν σύμφωνα με τον Νομο 4407/2016 να μετάσχουν σε εκλογές Δευτεροβάθμιου Σωματείου που δεν έχει εναρμονιστεί με τον παραπάνω Νόμο οπότε όπως αναγράφεται και στο Άρθρο 50 παρ 14. «Τα πρωτοβάθμια σωματεία και το σωματείο με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», που έχουν ήδη συσταθεί, οφείλουν να προσαρμόσουν τα καταστατικά τους στις ρυθμίσεις των παραπάνω διατάξεων και να ζητήσουν την έγκριση αυτών από τα αρμόδια δικαστήρια μέσα σε έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού. Μόνο τα νομικά πρόσωπα, που συνιστώνται και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, μπορούν να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών».

 

  

            2. Αν θα συνεχιστεί η αναστολή συμμετοχής της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου  στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών η οποία δεν εχει εναρμονιστει ώς οφειλε με τον Νομο 4407/2016 ή και ακόμη άλλες ενέργειες που προταθούν .

 

            3. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε μισθολόγιο- ασφαλιστικό και ότι άλλο προκύψει κατά από μεριά των μελών για συζήτηση-διάλογο.

 

            Η Ένωση καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών. Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους συναδέλφους , μακριά από κομματικούς συνδικαλισμούς.

 

 

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

                                                         

 

 

              

 

 

    

Monday the 26th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons