Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρεβέζης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                                                                      Πρέβεζα 04/05/2017

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:

Τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας

κ. Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 24/24-02-2017 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον».

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα της συντριβής ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο και το χαμό τριών Ελλήνων αξιωματικών, επαναφέρουν το θέμα της σύνταξης οικογενειών Στρατιωτικών που έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας. Ένα θέμα που δυστυχώς σήμερα επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο με την πρόσφατη συντριβή ενός άλλου στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Ελλήνων αξιωματικών και τον βαρύ τραυματισμό μίας γυναίκας αξιωματικού.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά στη χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Ελευθέριου Ευαγγέλου, στην οποία το κράτος αρνείται να χορηγήσει σύνταξη με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας μόνο στην κόρη του μία πενιχρή  σύνταξη της τάξεως των 150 ευρώ.

Είναι δε απορίας άξιο το γεγονός ότι σε έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ως αιτία θανάτου αναφέρεται ότι ο θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας που επικρατεί στους ΄Ελληνες Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

                                                       

    ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ                                                                   

 

                          

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

H ΕΣΠΕΗΠ ευχαριστεί τον κ Βουλευτή διότι με τις συνεχείς ερωτήσεις του στην Βουλή δείχνει το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους

                           

Tuesday the 3rd. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons