Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου
 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’

Λεωφόρος Δωδώνης 39,

ΤΚ 45221

email:espeep2012@gmail.com

Αρ  πρωτ 19/2018

Ιωάννινα, 16 Σεπτ 2018

 

ΠΡΟΣ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ «Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ»

 

ΚΟΙΝ :

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

 

ΘΕΜΑ:

Εμπλοκή  Στρατιωτικού Προσωπικού  στα κέντρα μεταναστών

 

 

ΣΧΕΤ : 

Φ.000/16/475387/Σ2683/21 Σεπ 17/ΓΕΕΘΑ/ΚΕΣΟΔΠ/Τμήμα Νομικού

 

Συμβούλου

            

              Με την από 19 Δεκ 17 ανακοίνωσή μας και την από 9 Φεβ 18 επιστολή μας ζητήσαμε την απεμπλοκή των συναδέλφων μας που εκτελούν 24 ωρες υπηρεσίες στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

 

               Δυστυχώς συνεχίζεται εως και σήμερα η εκτέλεση υπηρεσιών από τους Στρατιωτικούς παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει πλέον το ζήτημα της άμεσης επέμβασης των ΕΔ λόγω της κατάστασης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό όπως δύο (2) έτη πριν.

 

                Οι υπηρεσίες αυτές γίνονται στις δομές κέντρων φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στην Ήπειρο στα οποία διανυκτερεύει προσωπικό μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εδώ και μεγάλο χρονικό  διάστημα  απεμπλέξει το προσωπικό της που εκτελούσε υπηρεσίες.

 

               Τα προβλήματα πλέον έχουν συσσωρευτεί και έχουν διογκωθεί. Από την μία πλευρά οι συνεχείς εκπαιδεύσεις - ασκήσεις έχουν αυξηθεί για την καλύτερη εκπαίδευση – ετοιμότητα του Στρατιωτικού προσωπικού αλλά και των Μονάδων. Το προσωπικό έχει μειωθεί λόγο συνταξιοδοτήσεων και μεταθέσεων. Η Μεραρχία έχει υποπέσει σε Ταξιαρχία και οι υπηρεσίες έχουν αυξηθεί όπως και οι υποχρεώσεις.

 

               Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητά για ακόμη μια φορά την ΑΜΕΣΗ απεμπλοκή όλων των συναδέλφων Στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν εδώ και  πάνω από δύο χρόνια να εκτελούν 24ωρες άοπλες υπηρεσίες σε κέντρα μεταναστών και την επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα σε μια χρονική περίοδο που οι εξωτερικές απειλές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η Πατρίδα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

 

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

6937453787

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6936563126

 

Wednesday the 3rd. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons