Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Γνωρίζεται οτι την 11/9/19 το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου συναντήθηκε στα γραφεία της Ενωσης με τον Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων κ Αμυρά Γεώργιο.Συζητήθηκαν θέματα τοπικού  και γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.Στον κ Βουλευτή δόθηκαν υπομνήματα με τά  παραπάνω θέματα  και υπήρξε δέσμευση για συνέχιση των επαφών μας. Η Ένωση ευχαριστεί τον κ Βουλευτή για την επίσκεψή του στα γραφεία μας καθώς και για το ενδιαφέρον του που έδειξε για την επιλυση των θεματων που αφορούν τους Σττατωτικούς και τις οικογενειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΤΟΝ κ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’

Λεωφόρος Δωδώνης 39,

ΤΚ 45221

email:espeep2012@gmail.com

 

Ιωάννινα, 11Σεπτ  2019

 

  ΘΕΜΑ:  Θέματα Μέριμνας Στρατιωτικού Προσωπικού σε τοπικό επίπεδο

 

Η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. παραθέτει ως κάτωθι, θέματα που απασχολούν τους  στρατιωτικούς της Ηπείρου σε τοπικό επίπεδο καθώς και προτάσεις – σκέψεις - απόψεις στην προσπάθεια επίλυσης τους με το μικρότερο κόστος επιβάρυνσης , στα πλαίσια της δίκαιης αντιμετώπισης των στρατιωτικών από την Ελληνική πολιτεία.

 

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Ηπείρου:

 

Μοριοδότηση:

             Η Ένωσή Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου επανέρχεται στο θέμα της μορι-οδότησης της Φρουράς Ιωαννίνων  που αναδείξαμε με συνεχείς επιστολές μας που αν και κατατέθηκαν με μορφή ερωτήσεων στην Βουλή των Ελλήνων δεν δόθηκε ακόμη λύση.

 

            Μετά την γνωστοποίηση   στα στελέχη του Στρατού Ξηράς της νέας παραμετροποίηση των κριτηρίων Μεταθέσεων και από την μελέτη του εν λόγω εγγράφου, διαπιστώθηκαν καταφανέστατες αδικίες σε βάρος των στελεχών που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα:

                    α. Με βάση τον συντελεστή βαρύτητας αντικειμενικών κριτηρίων μετάθεσης διαπιστώθηκε ότι οι Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων λαμβάνουν λιγότερα μόρια ακόμη και απο την Περιφέρεια Αττικής, η οποία λαμβάνει τα υπερδιπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.

                     β.   Όλες οι Φρουρές του Νομού Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και του Νομού Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια) λαμβάνουν τα εξαπλάσια μόρια από την Φρουρά Ιωαννίνων.

 

                          Κατόπιν των παραπάνω διαφαίνεται ότι τα στελέχη που υπηρετούν στην     Φρουρά Ιωαννίνων έχουν αδικηθεί (κατόπιν πιθανής αβλεψίας των χειριστών του θέματος) έναντι των αντιστοίχων στελεχών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και μ’ αυτά που υπηρετούν στις Φρουρές των Νομών Καστοριάς και Φλωρίνης. Είναι πλήθος τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν από την υπόψη παραμετροποίηση των μορίων, μερικά εκ των οποίων είναι τα εξής:

 

            α. Πώς είναι δυνατόν οι Αξκοι-Ανθστες-Υπξκοι που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων όπως για παράδειγμα το ΤΕΘ Καλπακίου και η 8η ΕΑΝ ( οι έδρες των οποίων απέχουν μόλις 27,3 χλμ από τα Ελληνο-αλβανικά σύνορα) λαμβάνουν  πολύ λιγότερα μόρια από τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής; Πιο μακριά από τα σύνορα και περισσότερα μόρια; Δυσκολότερες Μονάδες και με αποστολές σε επικίνδυνες παραμεθόριες περιοχές με λιγότερα μόρια από Μονάδες εσωτερικού;

             β. Πώς είναι δυνατόν οι Αξκοι-Ανθστες-Υπξκοι που υπηρετούν σε Μονάδες της Φρουράς Ιωαννίνων (σύνορα με Αλβανία) να λαμβάνουν το 1/6 των μορίων από τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν στις Φρουρές Καστοριάς (σύνορα με Αλβανία) και Φλωρίνης (σύνορα με Σκόπια);

 

            Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να αποκατασταθεί η οφθαλμοφανέστατη αδικία για τα Στελέχη που υπηρετούν στη Φρουρά Ιωαννίνων, επανερχόμαστε στο θέμα και  παρακαλούμε για τις ενέργειες σας προκειμένου η εν λόγω Φρουρά να συμπεριληφθεί στην αντίστοιχη κατηγορία που ανήκουν οι Φρουρές Καστοριάς και Φλώρινας.

 

          Επίδομα παραμεθορίου : Δεν δίνεται στους στρατιωτικούς  σε όλες τις χαρακτηρισμένες από τον Νόμο περιοχές της Ηπείρου ως παραμεθόριες ( 8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕθ Ηγουμενίτσας)στις οποίες το επίδομα το λαμβάνουν μόνο ορισμένες μονάδες και όχι όλες.

 

 

        Ακίνητα:

-Η Λέσχη στην περιοχή της Πρέβεζας πρέπει να επαναλειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κτήριο της ΛΑΦ Πρέβεζας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια ,μπορεί να υποστηρίξει και την λειτουργία Τάγματος Εθνοφυλακής της περιοχής.

 

-Τα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ που υπάρχουν στην Πρέβεζα και είναι κλειστά προτείνεται  να λειτουργήσουν τους θερινούς μήνες ως ξενώνες για τα στελέχη που υπηρετούν στην 8 Μ/Π ΤΑΞ, ενώ εώς κι σήμερα    τα  στελέχη  μετακινούνται στα ΚΑΑΥ Καλών Νερών  στο Βόλο εκατοντάδες χλμ  μακριά.

 

-Τα υπάρχοντα ΣΟΑ-ΣΟΜΥ στην περιοχή κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων  χρήζουν λόγω παλαιότητας  πλήρης ανακαίνισης με αγορά μόνο υλικών (η ανακαίνιση από την Δρια Συντ Εγκαταστάσεων της 8 Μ/Π ΤΑΞ εξοικονομώντας σημαντικό χρηματικό ποσό).

 

-Οι Ξενώνες που υπάρχουν ήδη στο Στρδο «Κατσιμήτρου» χρήζουν ανακαίνισης και μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 60 συναδέλφους)

 

-Αξιοποίηση  όλων των ακινήτων πρώην στρατοπέδων   υπέρ των Μετοχικών Ταμείων  .

 

 

 

          Απεμπλοκήαπό τα κέντρα μεταναστών   για το Στρατιωτικό προσωπικό.

  

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

-Ο-

-Ο-

Πρόεδρος

Γενικός Γραμματέας

 

 

Θεοδώρου Γεώργιος

               Στρατσιάνης Παναγιώτης

Λοχαγός (ΠΖ)

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

 

  

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’

Λεωφόρος Δωδώνης 39,

ΤΚ 45221

email:espeep2012@gmail.com

Ιωάννινα, 11 Σεπτ 2019

 

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

           

 

                   Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου τα τελευταία χρόνια γίνεται  δέκτης μηνυμάτων εκατοντάδων Στρατιωτικών αλλά και μελών των οικογενειών τους για τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν οξυνθεί.          

                   Το 40ωρο εφαρμόζεται σε όλους τους  εργαζομένους εκτός από τους Στρατιωτικούς.

                   Εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας και χιλιάδες ώρες υπερωριακής εργασίας.Εώς πότε;

                   Απόφαση του ΣτΕ: Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμη και πόσες Κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να μην εκτελούν αποφάσεις του Ανώτατου δικαστηρίου της Χώρας;

                   Μάχιμη πενταετία: Έως πότε θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση όταν είναι απλήρωτη εργασία πέραν των 5 ετών;

                   Αμετάθετο με την συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας: Έως πότε οι οικογένειές μας θα  συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται; Μήπως και οι μεταθέσεις θα πρέπει να βγαίνουν και να ανακοινώνονται τον Μάρτιο και όχι ένα μήνα πριν; Αμετάθετο για τους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β και Γ Λυκείου .

                   Επίδομα παραμεθορίου: Εως πότε θα το λαμβάνουν μόνο οι μισοί Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές;

                   Ημερησία αποζημίωση: Πότε θα γίνει εξίσωση η ημερήσια αποζημίωση με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων στο Δημόσιο;

                   Συντάξεις Στρατιωτικών: Γιατί προχωράει η πλήρης ισοπέδωσή τους με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο κατά παράβαση της απόφασης του ΣτΕ;

                   Νέο Μισθολόγιο: Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν οδηγηθεί σε νέες μειώσεις. Έως πότε θα συνεχίζεται η παραβίση της απόφασης του ΣτΕ και στο μισθολόγιο;

                   Στρατιωτικά ακίνητα: Πότε θα αλλάξουν τα κριτήρια, ή ανακατανομή τους με βάση την προέλευση  και πότε θα γίνει δίκαιη η επιλογή με γνώμονα τα Ε1-Ε9 και εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο σε αυτά;                        

                   Οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν είναι επαίτες ούτε ζητούν καμία διάκριση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

                   Ζητάμε όμως ισονομία και άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της Χώρας μας.

                   Ζητάμε την έμμεση επίλυση των χρόνιων αιτημάτων μας.

                   Ήρθε η ώρα για ουσιώδες Μέριμνα Προσωπικού των Στρατιωτικών και για εφαρμογή των Νόμων και σε εμάς και όχι σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ανούσιες φωτογραφίες.

                   Προσωπικό με ηθικό είναι το καλύτερο, το πιο δυνατό και αξιόπιστο όπλο.

 

              

             

.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

6937453787

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

6936563126

 

 

Monday the 13th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons