Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Κορωνοϊός: Aυτές τις μέρες, η σκέψη μας είναι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων

Άνθρωποι που δίνουν όλο τους το είναι και βάζουν μπροστά το συνολικό συμφέρον έναντι του ατομικού
 
 
Τιμή σ’ εκείνους όπου στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες!

Tης Θεοδοσίας Κυριάκου 

Αυτές τις μέρες έχουν ακουστεί διάφορα για την ανευθυνότητα που επέδειξε ο γιατρός που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Είναι αναμενόμενο πως σε περιόδους πανικού, θα λεχθούν πολλά, ειδικά όταν δεν υπάρχει γνώση όλων των γεγονότων. Κανείς δεν είπε όμως, πως αυτός ο άνθρωπος ενώ βρισκόταν εξωτερικό, η μοναδική του έγνοια ήταν οι ασθενείς που είχε αφήσει πίσω του και ότι βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να ενημερώνεται για την κατάστασή της υγείας τους. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: 8 ερωτήσεις που έχει κάθε γονιός σε σχέση με τον κορωνοϊό

Αλήθεια, πόσοι από εμάς θα το έκαναν το ίδιο; Το ότι νόσησε ο ίδιος με τον ιό, είναι πραγματικά συγκλονιστικό για εμάς που βρισκόμαστε εκτός του τομέα της υγείας. Ξεχνάμε όμως, πως οι "στρατιώτες" της πρώτης γραμμής έχουν περισσότερες πιθανότητες να "λαβωθούν¨".  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Μια μητέρα εκπαιδευτικός γράφει πώς βιώνει την πρώτη μέρα στο σπίτι μετά το κλείσιμο των σχολείων

Η μητέρα μου είναι νοσηλεύτρια για περισσότερα από 30 χρόνια.  Όταν άκουσα πως θα κληθεί να συμμετέχει ανάμεσα στους νοσηλευτές για την αντιμέτωπιση του κορωνοϊό, ομολογώ πως πάγωσα. Φοβήθηκα και εύλογα τη ρώτησα: "“Γιατί εσύ ρε μαμά, που μέχρι προχθές έτρεχες για δικά σου θέματα υγείας και όχι κάποιος άλλος ;”Η απάντηση της ήταν κοφτή και αποστομωτικήː “Γιατί κανένας  στρατιώτης δεν κάνει πίσω σε καμία μάχη.” Η αντίδρασή της με έκανε να αισθανθώ τόσο μικρή. Ντράπηκα που της ζήτησα να μείνει πίσω από αυτή την προσπάθεια. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός και γυμναστήριο: Μήπως να το "κόψεις" μέρες που είναι;

doctors

Οι μάχες δίνονται από τους στρατιώτες. Σε κάθε μάχη για να ανταπεξέλθουμε χρειαζόμαστε "όπλα" και ψυχικό σθένος. Αυτή τη μάχη δεν μπορούμε να τη δώσουμε εμείς οι πολίτες. Αυτή θα δοθεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

ΔΙΑΒΑΣΕ:Γιατί οι νέες ασθένειες εμφανίζονται στην Κίνα; (Βίντεο)

Οι άνθρωποι που εργάζονται στα νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια έχουν περιθάλψει ασθενείς με μηνιγγίτιδα, γρίπη Α, SARS και άλλες μεταδοτικές ασθένειες. Κάποιοι από αυτούς έχουν περάσει κάποιες από αυτές τις ιογενείς λοιμώξεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν αρνηθεί να δώσουν καμία από τις προκλήσεις που έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά περιόδους. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου στο σπίτι ώστε να μην μεταφέρουν μικρόβια

Σας ευχαριστούμε για όλες και για κάθε μία μάχη που δίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
 

Σας ζητάμε να κατανοήσετε πως αν κάποτε εκφραζόμαστε με τρόπο που σας πληγώνει, είναι γιατί εμείς δεν ξέραμε με ποια Λερναία Ύδρα χρειάστηκε να παλέψετε.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Mην ξεχνάς μέσα στον πανικό του κορωνοϊού πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος 

Όλους εσάς λοιπόν που έχετε ταχτεί να φυλάτε Θερμοπύλες, εμείς σας ευχαριστούμε!

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις όλες τις πληροφορίες για τον κορωνοϊό  

ΠΗΓΗ :MYLIFE.COM.CY 

Saturday the 4th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons