Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

email:espeep2012@gmail.com

11 Δεκεμβρίου 2017

 

 

 

            

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΗΠ, σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού της Ένωσης και το άρθρο 26 του Ν4494/2017 γνωστοποιεί ότι αποφάσισε την διενέργεια εκλογών για νέο Διοικητικό Συμβούλιοκαι Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου(Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.) όπως και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

 

Καλεί τα μέλη μας που επιθυμούν, να προσέλθουν με κάθε πρόσφορο τρόπο και να δηλώσουν επιθυμία για υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές.

 

Συγκεκριμένα, έως και την 27 Δεκεμβρίου 2017, παρακαλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα για μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και  Εξελεγκτικής Επιτροπής  της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειας Ηπείρου όπως και για «Αντιπρόσωποι» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

 

Τοποθεσία και ακριβής ημερομηνία των εκλογών με νεότερη ανακοίνωση της Ένωσης εντός του μηνός Ιανουαρίου 2018.

 

Τα μέλη μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα με επιστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή με γραπτή υπεύθυνη δήλωσή τους σταμέλη του ΔΣ . Τονίζεται ότι δικαίωμα υποψηφιότητας αλλά και συμμετοχής στις εκλογές έχουν μόνο τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης για το  έτος 2017   όπως ορίζει ο Νόμος  4494/2017.

 

Καλούμε  όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα της Ενωσης με την συμμετοχή τους στις εκλογές .Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

 Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

 6937453787

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)
6936563126

 

Νέο οικογενειακό επίδομα τέκνων ΟΓΑ έτους 2018  απο ENSTOLOI.NET

Πρόσφατα εκδόθηκαν ανεπίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις (non paper) σχετικά με τις αλλαγές που θα επέλθουν από 1-1-2018 στο ενιαίο επίδομα τέκνων που δίνεται από τον ΟΓΑ (ο οποίος θα μετονομαστεί σε ΟΠΕΚΑ).
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα κριτήρια που (κατά πάσα πιθανότητα) θα ισχύσουν για το νέο επίδομα είναι τα εξής:
– Το πλήρες (άρτιο) επίδομα για 1 παιδί ανέρχεται σε 70 € το 2018 (ήταν 40 € πριν).
– Το πλήρες (άρτιο) επίδομα για 2 παιδιά ανέρχεται σε 140 € το 2018 (ήταν 80 € πριν).
– Το πλήρες (άρτιο) επίδομα για 3 παιδιά ανέρχεται σε 280 € το 2018 (ήταν 240,50 € πριν μαζί με το ετήσιο πρόσθετο ποσό).
Για κάθε ένα παιδί μετά το τρίτο το επίδομα προσαυξάνεται κατά 140 € μηνιαίως.
Επίσης τροποποιείται ο υπολογισμός του ισοδύναμου εισοδήματος και του συντελεστή εισοδήματος, με αποτέλεσμα να διαφοροποιούνται τα κριτήρια (ποσά) στα οποία αλλάζει το επίδομα, καθώς και τα ανώτατα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος.

Επισημαίνεται ότι οι υπολογισμοί για το 2018 βασίζονται σε ανεπίσημη κυβερνητική ενημέρωση καθώς οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν νομοθετηθεί ακόμη (πιθανώς να υπάρξουν αλλαγές τελικά).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ENSTOLOI.NET ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΟΧΙ ΣΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ 

                               Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) εκφράζοντας την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση χιλιάδων συναδέλφων ζητά άμεσα το πάγωμα - απόσυρση του νέου ‘’ειδικού’’ μισθολογίου, που ψηφίστηκε, χωρίς καμία συζήτηση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, τον Μάιο του 2017 από την Κυβέρνηση.

                            Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε μειώσεις ειδικά στα χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παράβαση της απόφασης του ΣτΕ, που να σημειωθεί εδώ, είχε υποσχεθεί προεκλογικά να εφαρμόσει στο σύνολο της ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

                           Ζητάμε άμεσα την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και επιστροφή των αποδοχών μας στον Ιούλιο του 2012, όπως προστάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας.

                           Ζητάμε άμεσα την εφαρμογή της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση των Στρατιωτικών, οι οποίοι είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που κατά παράβαση κάθε Νόμου αλλά και του ίδιου του Συντάγματος, συνεχίζουν να μην απολαμβάνουν τα δικαιώματα των υπολοίπων Ελλήνων.

                           Ζητάμε άμεσα την αποζημίωση για την νυχτερινή απασχόληση και το επίδομα παραμεθορίου των συναδέλφων, που το δικαιούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις που δίνεται στους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους  υπαλλήλους του Δημοσίου αντίστοιχα.

                           Ζητάμε άμεσα την εφαρμογή του νόμου που αφορά στο ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης και του ύψους αποζημίωσης των διανυκτερεύσεων στις κινήσεις των εν ενεργεία στελεχών για εκτέλεση υπηρεσίας εντός της επικράτειας, όπως εφαρμόζεται σ΄όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου τομέα.

                           Ζητάμε να δοθεί η μάχιμη πενταετία χωρίς εισφορές σε όλους τους Στρατιωτικούς, εφόσον αφορά απλήρωτη εργασία σε ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτεί το λειτούργημα του Έλληνα Στρατιωτικού.

                           Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης της μείωσης του επιδόματος επικινδυνότητας και του αριθμού του δικαιουμένου προσωπικού, του «εξορθολογισμού» που έλεγε πρόεδρος σωματείου- σύμβουλος του Υπουργού.

                           Ζητάμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, που ήδη έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων σε απόγνωση και κυριολεκτικά στον δρόμο αν και έχουν πληρώσει εισφορές πολλών ετών και απαιτούν την προστασία της Πολιτείας.

                          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) δεν επαιτεί αλλά ζητάει και διεκδικεί τα αυτονόητα και θα συνεχίσει τον αγώνα της δυναμικότερα μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας, εκφράζοντας τους χιλιάδες εν ενεργεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Επγός (ΥΔΚ) Λγος (ΠΖ)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ ΠΑΠΠΑ ΧΡΗΣΤΟ πατώντσς πάνω στον τίτλο 

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη μη καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ήπειρο και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές'

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ)

ΑΜΕΣΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ -ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΈΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ κ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ 

THN EΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ  ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 

αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού που χρησιμοποιεί το νέο οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, καθώς καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις από τον τόπο κατοικίας τους προς την εργασία τους και αιτείται ειδική μέριμνα με σκοπό την οικονομική τους ελάφρυνση.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ 

αναδεικνύει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού που χρησιμοποιεί το νέο οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού, καθώς καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις από τον τόπο κατοικίας τους προς την εργασία τους και αιτείται ειδική μέριμνα με σκοπό την οικονομική τους ελάφρυνση.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥ κ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Thursday the 14th. Site created by isnetwork.gr. Hostgator coupons